zonnescherm

Zonnescherm

Een zonnescherm beschermt u uitstekend tegen de zon. Onze schermen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, materiaalsoorten en dessins. Een zonnescherm is traditioneel en tijdloos. Mensen kunnen eigenlijk niet zonder!

Mogelijkheden bij Stelling Zonwering

Stelling Zonwering heeft een uitgebreide collectie van allerlei soorten zonneschermen. Wilt u een elektrisch bedienbaar zonnescherm of juist een handmatige? Geen probleem, alles is mogelijk bij ons. Heeft u een historisch pand en wilt u daar een markies bij? Ook dit regelen wij graag voor u. Vindt u stijl belangrijk, kies dan voor onze uitvalschermen die altijd wel modern blijven. Wilt u ook uw terras van schaduw voorzien, kies dan voor een klassiek uitrolbaar zonnescherm.

Waarom een zonnescherm?

Een zonnescherm houdt de warmte uit uw huis op warme zomerdagen. Ook zijn er schermen die juist de kou weren. En dat is natuurlijk erg handig voor in de winter. Met onze zonneschermen bespaart u dus het hele jaar door op uw energierekening. Wij bieden verschillende soorten zonweringen aan, waardoor er altijd één tussen zit die bij u past.

Markiezen

Markiezen zijn een stijlvol en klassiek type decoratie voor buiten uw woning. Markiezen hebben een sfeervolle en nostalgische look en zijn de afgelopen decennia zeer bepalend geweest voor het straatbeeld in de westerse wereld. Markiezen passen zeker niet alleen bij historische panden. Ook voor een nieuwbouwwoning zijn ze een goede optie. Stelling Zonwering heeft verschillende materiaalsoorten beschikbaar voor het frame en het doek, zoals aluminium of hout voor het eerste en allerlei stoffen voor het tweede.

zonnescherm

Soorten markiezen

Wij hebben drie type markiezen: het standaardmodel, het petmodel en het klapmodel. Het standaardmodel plaatsen we alleen boven ramen die niet openslaan. Bij openslaande ramen is een klapmodel passender. De uitval is hierbij namelijk groter dan de hoogte, wat noodzakelijk is bij openslaande ramen. Zo kunnen ze immers makkelijker worden geopend. Het petmodel is hoger dan de andere soorten markiezen. Dit type geeft u dus een vrij uitzicht naar buiten. U bedient een markies meestal door middel van een ophaalkoord, maar elektrische bediening behoort ook tot de mogelijkheden.

Knikarmschermen

Kies voor een knikarmscherm als u buiten op een schaduwrijk terras wilt zitten en een vrije doorloop wilt behouden. Met dit type zonnescherm heeft u geen parasol meer nodig. De knikarmen hebben een sterke constructie, waardoor het mogelijk is om het doek ver uit te rollen. Op deze manier beschermt u grote oppervlaktes tegen de zon. Een ander voordeel is dat u een vrij uitzicht houdt vanuit uw woning.

Er bestaan verschillende soorten knikarmschermen, zoals het open knikarmscherm, het semicassettescherm en het cassettescherm. De eerste is niet helemaal afsluitbaar als u hem oprolt. Een semicassettescherm daarentegen heeft een afgesloten voorkant en een cassettescherm sluit zowel de voorkant als onderkant af. Zo is het scherm tegen elke weersituatie beschermd.

Uitvalschermen

Uitvalschermen zijn geschikt voor ieder gebouw en zijn te monteren op elke etage. Vaak ziet u ze bij flatgebouwen, omdat ze goed bestand zijn tegen de wind. Uitvalschermen zijn een historische en tijdloze soort. U heeft bij ons de keuze uit verschillende kleuren en prints.

Zonnescherm voor uw serre

Een serre zorgt voor veel licht in de woning, maar op warme zomerdagen brandt u er bijna weg door de warmte. Temperaturen van zo'n vijftig graden zijn dan niet ondenkbaar. Niet echt een aangename temperatuur natuurlijk. Gelukkig hebben wij daar een oplossing voor: een serre zonnescherm. Bij dit type zonnescherm plaatsen we een warmte- en lichtbeperkend schild boven of rondom uw serre. Op deze manier blijft uw serre licht en wordt uw uitzicht niet belemmerd, terwijl de temperatuur aangenaam blijft.

Uw doek vervangen

Heeft u al een mooi zonnescherm maar wilt u het doek vervangen? Wij helpen u hier graag bij. Alleen het doek vervangen scheelt u een hoop geld, want een compleet nieuw zonnescherm is vaak prijzig. Is uw doek versleten of verkleurd, of bent u uitgekeken op zijn huidige kleur? De vakspecialisten van Stelling Zonwering vervangen uw doek met plezier.

Benieuwd naar de mogelijkheden en de kosten van een zonnescherm?

Het offerteformulier invullen kost u slechts één minuut en u ontvangt snel een reactie van ons. Wat voor zonnescherm u ook heeft of wilt, Stelling Zonwering is u altijd goed van dienst.